ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Δύσκολη δουλειά, να περιγράψεις ένα scone. Αυτά τα αγγλικά… μπισκότα; Ψωμάκια; Κουλούρια… ή τίποτα απ’ όλα αυτά; Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείς, γιατί τα scones δεν προλαβαίνεις να τα μάθεις, απλά τα τρως με μανία!

Είναι έτσι… τραγανά και αφράτα μαζί… και απλά τέλεια και λαχταριστά… και σκάει και αυτή η αλμύρα της φέτας στο στόμα, που ισορροπεί με την γλύκα της πιπεριάς και του κρεμμυδιού και… όπως θα έλεγε και ο Γιώργος Κωνσταντίνου: Δεν Θέλω να το μάθω, θέλω να το φάω!

6831124829_766bb43437_b

Είναι γρήγορά και πολύ εύκολα στην παρασκευή τους και δεν απαιτούν κάποια ιδιαίτερη μαεστρία. Τα γνωρίζουμε κυρίως γλυκά, σε εκατοντάδες συνδυασμούς γεύσεων, αλλά και ως αλμυρά «τα σπάνε»! Η συγκεκριμένη εκδοχή είναι βουτυρένια, ανάλαφρη και αρωματική.

6831119439_25e6027867_b

Μπορείτε να τα φάτε με το πρωινό ή στο γραφείο, σαν σνακ, ή μαζί με το τσάι σας. Ναι, ταιριάζουν υπέροχα με το τσάι και είναι μία καλή ευκαιρία να τα μοιραστείτε με φίλους. Αν μείνουν!

clipboard2

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 -25 λεπτά

Υλικά (για 8 scones)

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. baking powder
½ κουταλάκι αλάτι
6 κ.σ. κρύο βούτυρο σε κύβους
120 gr. φέτα θρυμματισμένη
¾ κούπας πιπεριά Φλωρίνης ψημένη και κομμένη σε κυβάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 αυγό
¾ κούπας κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder. Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και αρχίζουμε να πλάθουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα, μέχρι να θρυμματίζεται σαν χοντρή άμμος.
Προσθέτουμε τη φέτα, τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε το αυγό και το γάλα και τα ρίχνουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή μία σπάτουλα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Σχηματίζουμε μία μπάλα με τη ζύμη και την αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στην ένδειξη «αντίσταση και αέρας» και απλώνουμε ένα φύλλο ζαχαροπλαστικής σε ένα μικρό ταψί.
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και ανοίγουμε την μπάλα της ζύμης με τη βοήθεια ενός πλάστη σε πάχος περίπου 2 – 2,5 εκ.
Κόβουμε σε 8 τριγωνικά κομμάτια και τα τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά ή μέχρι να αποχτήσουν ένα ελαφρύ χρώμα.
Σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

clipboard

Συμβουλές

Φυλάξτε τα scones σε αεροστεγές δοχείο σε σκοτεινό σημείο, γιατί έχουν την τάση να μαζεύουν υγρασία και να πανιάζουν ή να ξεραίνονται.
Δοκιμάστε τα και σε άλλες παραλλαγές με διάφορα χρώματα πιπεριάς ή και ελιές με φέτα και λίγη ρίγανη.

Καλή απόλαυση!

6831123395_424494cd9f_b


Διαβάστε επίσης στο mediafree.gr:
Πανεύκολο ψωμί μπύρας! Τόσο γρήγορο που η βόλτα μέχρι το φούρνο της γειτονιάς αναβάλλεται επ’ αόριστον!
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ… ΕΔΩ

 pastryaffair

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ