ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μετά το  «μπάχαλο» που επικράτησε στα κυπριακά καλλιστεία, με την ερώτηση που τέθηκε στην 16χρονη υποψήφια Παυλίνα Θεόδωρου, ήρθε και η δημόσια αντίδραση του προέδρου της Accept ΛΟΑΤ Cyprus Κώστα Γαβριηλίδη.

pavlinatheodorouΜε ανάρτηση του στο Facebook ο κ. Γαβριηλίδης δεν σχολίασε την απάντηση της υποψήφιας, αλλά την αντίδραση της κριτικής επιτροπής, την οποία χαρακτήρισε κακόβουλη.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

„Δεν θα σχολιάσω την απάντηση της 16χρονης Παυλίνας…

Θα σχολιάσω όμως την αντίδραση των κριτών την οποία μόνο κακόβουλη μπορώ να χαρακτηρίσω. Το να κρύβεται ένα γκέι άτομο στη ντουλάπα, δεν έχει να κάνει με μάρκετινγκ όπως κακώς αναφέρθηκε στη προσπάθεια καθοδήγησης της απάντησης. Το να είναι κάποιος στη ντουλάπα πηγάζει κυρίως από τα ταμπού και τα προβλήματα μιας σεμνότυφης κοινωνίας που αναγκάζει τα άτομα να κρύβονται από τους εαυτούς τους για να μην τους καταδικάζουν οι γύρω τους. Ας μην δαχτυλοδείχνουμε χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ποιος πραγματικά φταίει για μια τέτοια κατάσταση.

Πιστεύω αυτό θα ήταν ιδιαίτερα εμφανές για ένα 53χρόνο Άγγλο «γαλαζοαίματο» μεγαλωμένο με ακόμη χειρότερους και αυστηρούς κανόνες από αυτούς της κοινωνίας. Πραγματικά πολύ λυπηρή η δημόσια αντίδραση ορισμένων κριτών, για διαφορετικούς λόγους από τον κάθε ένα.

Και ένα θα γράψω για την ερώτηση που τα σχόλια από κάτω λένε πως είναι άκυρη για ένα άτομο τόσο νεαρό:
Ένα άτομο στη Κύπρο μπορεί να παντρευτεί στα 16 του. Άρα ναι, λογικά την ερώτηση αυτή θα έπρεπε να μπορεί να είναι σε θέση να την απαντήσει και ένα 16χρονο. Αν δεν μπορεί, τότε έχουμε ακόμη ένα λόγο που είναι καιρός να μην κρύβεται η ομοφυλοφιλία στα σχολεία και να ενημερώνονται τα παιδιά σωστά για τις πραγματικότητες και ιδιαιτερότητες του κόσμου γύρω τους.“

cyprus1

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ