ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ποιος θα ξεχάσει άραγε τον Κωσταντίνο Κατακουζηνό και την Ελένη Βλαχάκη; Ποιος μπορεί να ξεχάσει την ιστορία δύο αταίριαστων ανθρώπων που εξαιτίας μιας σύμβασης υποχρεώνονται να συγκατοικήσουν;


14442617_10210568423103839_1982210205_n

Του Γιάννη Ταξίδη


Η σεναριογράφος τη σειράς «Κωνσταντίνου και Ελένης»  Άννα Χατζησοφιά μιλάει αποκλειστικά στο Μedia Free και αποκαλύπτει πως η πρώτη εκδοχή της σειράς είχε υποβληθεί στον ΑΝΤ1 το 1992, ωστόσο την κέρδισε….η ΕΡΤ.

exadieretou

«Η σειρά «Εξ Αδιαιρέτου» είναι η πρώτη σειρά που έγραψα. Την είχα υποβάλλει στον ΑΝΤ1, άλλα ο διευθυντής παραγωγής της εταιρείας με την οποία την είχα υποβάλλει, μου πρότεινε να την κάνουμε στην δημόσια τηλεόραση ως εσωτερικη παραγωγή» αναφέρει η ίδια στο Media Free. 

Η σειρά είχε αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, ομως τα προβλήματα που ακολούθησαν ήταν τόσο σημαντικά, ώστε η σεναριογράφος αποφάσισε να αρνηθεί έναν δεύτερο κύκλο.

«Εσωτερική παραγωγή σήμαινε ότι το γύρισμα έπρεπε να υπακούει στους δημοσιοϋπαλληλικός κανόνες. Τα προβλήματα με τους τεχνικούς ήταν μεγάλα. Αρκετές φορές μάλιστα δεν δίσταζαν να κόψουν το πλάνο στη μέση για να μην περιμένουν 10 λεπτά να τελειώσει βάρδια. Επειδή όμως η σειρά έχει επιτυχία, μας ζητήθηκε από την ΕΡΤ να πάμε και δεύτερη σεζόν. Ούτε εγώ, αλλά ούτε και ο σκηνοθέτης της σειράς Στέλιος Ράλλης είχαμε τις αντοχές να συνεχίσουμε.» αναφέρει η Άννα Χατζησοφιά στο Media Free.

Και κάπου εδώ γεννάται η απορία: Το «Κωνσταντίνου και Ελένης» είναι remake; Και πως βρέθηκε και πάλι στα χέρια του ΑΝΤ1;

«Ένα χρόνο μετά τη σειρά αυτή ξεκίνησε η συνεργασία μου με τον Xάρη Ρώμα στους «Μεν και τους Δεν». Mετά τον «Κακό Βεζύρη» που κάναμε στο Μega μας ξανά έγινε πρόταση από τον ΑΝΤ1 για καινούργια σειρά, καθίσαμε και βάλαμε κάτω διάφορες ιδέες, αλλα καμία δε μας κέντρισε το ενδιαφέρον. Τότε πρότεινα στον Χάρη, να ξαναδούμε με άλλη ματιά την ιδέα της συγκατοίκησης δύο αταίριαστων άνθρωπων με αφορμή μία κληρονομιά. Το «Κωσταντίνου και Ελένης» δεν είναι remake του «Εξ αδιαίρετου». Είναι μια τελείως καινούργια δουλειά, που απλά στηρίζεται σε μία κοινή αρχική ιδέα.»

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην ίδια ιδέα στηρίζεται και η καινούργια σειρά της Άννας Χατζησοφιά με τίτλο «Η μαμά λείπει ταξίδι για δουλειές» που γυρίζεται για λογαριασμό του Μega Κύπρου και του Star Ελλάδος.

Δείτε το πρώτο επεισόδιο της σειρας «Εξ Αδιαιρέτου»:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ