ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Είναι μία καθημερινή πάλη! Τι θα μπει στο σημερινό τραπέζι, τι θα είναι γρήγορο και απολαυστικό και θα απογειώσει την γευστική εμπειρία; Η αλήθεια είναι πως όταν γυρίζεις από τη δουλειά ή τελειώνεις με τις υποχρεώσεις της ημέρας, έχεις ελάχιστη όρεξη να αναρωτηθείς, «τι τρώμε σήμερα».

Ένα γρήγορο «ξεφύλλισμα» στο συνταγολόγιο μέσα στο κεφάλι μας, καταλήγει πάντα στις ίδιες δοκιμασμένες συνταγές, που έχουν την αναμενόμενη επιτυχία, αλλά έχουν ήδη κουράσει. Μία ευχάριστη εναλλαγή στην καθημερινότητα, με μεγάλη ευκολία, αλλά υψηλό γευστικό αποτέλεσμα είναι οι παραλλαγές σε δοκιμασμένα πιάτα, όπως π.χ. οι κρασάτες χοιρινές μπριζόλες.
Εμείς σας τις προτείνουμε στην πιο πλούσια εκδοχή τους με πλούσια σάλτσα από κρασί μαρσάλα και μανιτάρια.

p1260359x15

Είναι ένα πιάτο με ρίζες στην Ιταλική κουζίνα, με λίγα λιπαρά που δεν θα απαιτήσει πολύ χρόνο στην κουζίνα. Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δώστε προσοχή στην ποιότητα του χοιρινού και μην το στεγνώσετε στο μαγείρεμα. Οι μπριζόλες πρέπει να παραμείνουν αφράτες και ζουμερές και να απελευθερώνουν όλη τη γεύση τους.
clipboard
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά
Μερίδες: 4

Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο (μεσαίο πάχος 1 εκ., ιδανικά χωρίς πολύ λίπος)
300 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
1 μεσαίο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
200 ml ζωμός κοτόπουλου
150 ml κρασί marsala
2 κ.γλ. φρέσκο θυμάρι
1 κ.γλ. corn flour
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τις χοιρινές μπριζόλες και αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.

p1260328x1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C στην  ένδειξη «αντιστάσεις».
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε τις χοιρινές μπριζόλες. Σοτάρουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 6 – 7 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα απ’ έξω και να είναι ελαφρά ροζ στο εσωτερικό.

p1260331x2

Αφαιρούμε τις μπριζόλες από το τηγάνι, τις βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι καλυμμένες με αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε στο φούρνο για 8 -10 λεπτά.
Ταυτόχρονα ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για να σοταριστούν για περίπου 2 λεπτά.

p1260332x3

Προσθέτουμε το σκόρδο και το φρέσκο θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε υψηλή θερμοκρασία για 3-4 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν και να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
Σβήνουμε με τον κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο. Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει σε υψηλή θερμοκρασία για 3-4 περίπου λεπτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ψαρονέφρι τυλιγμένο με μπέικον γεμιστό με μανιτάρια και σπανάκι και σος κατσικίσιου τυριού και μουστάρδας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Μοσχαράκι κοκκινιστό με μακαρόνια à la mediafree.gr! Καλύτερο και από της μαμάς… μόνο από εμάς!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Λαχταριστά και ελαφριά! Ρολάκια κοτόπουλο με σπανάκι και τυρί στο φούρνο

Ανακατεύουμε το corn flour με μία κουτάλια της σούπας κρύο νερό και το προσθέτουμε στη σάλτσα μανιταριών ανακατεύοντας. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε 1-2 λεπτά την σάλτσα να δέσει ελαφρά και ξαναρίχνουμε τις μπριζόλες μέσα στο τηγάνι για άλλα 1-2 λεπτά.

z555

Σερβίρουμε με λευκό ρύζι ή ψητή πατάτα. Οι χοιρινές μπριζόλες με κρασί μαρσάλα και μανιτάρια, ταιριάζουν πολύ ωραία με σπαράγγια ή πράσινα φασολάκια στον ατμό, αλλά και ιταλική πολέντα.

Συμβουλή

Δοκιμάστε να προσθέσετε την ώρα που σοτάρετε τα μανιτάρια, 1 κ.σ. κόκκους διαφόρων πιπεριών χοντροκκοπανισμένους.

54fdd9976b0d1-pork-chops-marsala-lgn1

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το corn flour με 150 γρ. τυρί μασκαρπόνε! Θα έχετε μία εντελώς διαφορετική συνταγή, με κρεμώδη σάλτσα (και περισσότερα λιπαρά, όμως!) και ένα πολύ δυνατό γευστικό αποτέλεσμα.

skillet-pork-chops-with-mushroom-sauce-by-simplygloria-com-pork

Καλή απόλαυση!
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ… ΕΔΩ

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ