ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

likiardopoulou7_n
Christina free

Γράφει η τηλεκριτικός
Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου


Τ

ι κρίμα που δεν υπάρχει νόμος που να προβλέπει πολύ βαριές ποινές για όσους στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο..δολοφονούν την ελληνική γλώσσα.. Προτείνω στο ΕΣΡ να προωθήσει στη Βουλή σχετικό νομοσχέδιο. Πιστεύω ότι θα ψηφιστεί και από τους 300 . Ξέρετε από πόσους (πολλούς) θα γλυτώσουμε;

ΦουρθιωτηςΚορυφαίος βεβαίως  ο Μένιος Φουρθιώτης. Ούτε Αλβανοί, ούτε Βούλγαροι, ούτε Πολωνοί, ούτε Ρουμάνοι ούτε άλλοι ξένοι, που έχουν μείνει λίγα χρόνια στην Ελλάδα, κάνουν τόσα συντακτικά λάθη.
Μπερδεύει λέξεις και έννοιες, τις αναζητά στον αέρα ρίχνοντας τρομαγμένα βλέμματα στα μέλη του πάνελ, για να βοηθηθεί .Μιλάμε για γλωσσική… βαρβαρότητα έξι ώρες, κάθε εβδομάδα. στα «Αποκαλυπτικά».
Τον ακούς να κάνει πρόλογο για να παρουσιάσει ένα θέμα ή να σχολιάσει κάποιο από τα θέματα της εκπομπής και δυσκόλευσαι να καταλάβεις τι θέλει να πει και πολλές φορές λέει άλλα αντί άλλων. Δεν μπορώ να προσπεράσω το πραγματικά κορυφαίο του Σαββάτου. πανελ Αποκαλυπτικα
Διαβάστε τον πρόλογο που έκανε για να παρουσιάσει νέες πληροφορίες  για τη δολοφονία Αμοιρίδη. Αφήστε που του άλλαξε και τόπο καταγωγής και μας μιλούσε για τις Σέρρες, όταν πλέον από τα ρεπορτάζ όλοι γνωρίζουμε ότι ο άνθρωπος καταγόταν από τη Βέροια.
Ο πρέσβης λοιπόν ,κατά τον Μένιο Φουρθιώτη, «βρήκε φρικτό θάνατο από τη δολοφονία του εραστή της συζύγου του…
Αφού τον δολοφόνησαν τον κάψανε ζωντανό…» Άντε να καταλάβεις (αν δεν είχες πάρει είδηση τι έχει γίνει) ποιος δολοφονήθηκε από ποιόν.

star-academyΈντρομη διαβάζω ρεπορτάζ ότι είναι πολύ πιθανό, ο Μένιος Φουρθιώτης, να είναι και ο παρουσιαστής του show«Star Academy» με τη Βίσση και τoν Καρβέλα.
Μήπως θα χρειαστεί να προσλάβουν και διερμηνέα για να καταλαβαίνουμε τι θα λέει;

manto-gasteratouΓιατί μήπως εκείνη η Μαντώ Γαστεράτου, στο «Luckyroom», ξέρει που και πότε χρησιμοποιούμε το που και το όπου; Τριάντα λέξεις που επαναλαμβάνει, κάθε φορά που της δίνει πάσα ο Γιώργος Λιάγκας, είναι όλο της το λεξιλόγιο στο τηλεπαιχνίδι.
Την ακούς να λέει: Η τάδε οικογένεια όπου θα επιλέξει, όπου θα διεκδικήσει κ.ο.κ.. Ας της πει κάποιος από την παραγωγή ή ας της τα γράφουν να τα διαβάζει, μέχρι να το μάθει πως σ αυτές τι φράσεις λέμε «που θα επιλέξει» ή «που θα διεκδικήσει»..Και δυστυχώς δεν είναι η μόνη που κάνει τέτοια λάθη. Τόσοι ρεπόρτερ στα δελτία ειδήσεων κάνουν το  ίδιο λάθος…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ