ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μία διαφορετική πρόταση για τυρόπιτα, που θα σας ευχαριστήσει γευστικά σε τέτοιο βαθμό που θα την φτιάξετε σίγουρα πολλές φορές.

Το πάντρεμα των τυριών με την κρέμα γάλακτος θα σας ξετρελάνει!

clipboard

 Υλικά

  • ½  κιλό φύλλο κρούστας

  • 300 γραμμ. τριμμένο ρεγκάτο

  • 300 γραμμ. τριμμένο γκούντα

  • 300 γραμμ. τριμμένη φέτα με το χέρι

  • 15 φέτες ψιλοκομμένο ζαμπόν

  • 250 ml κρέμα γάλακτος

  • 100 γραμμ. βούτυρο λιωμένο

tyropita

Διαδικασία

Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ. Βάζουμε δύο φύλλα διπλωμένα στη μέση σαν βάση, το ένα πάνω από το άλλο, τα οποία έχουμε βουτυρώσει. Πασπαλίζουμε με τριμμένα τυριά και ζαμπόν και προσθέτουμε ακόμα ένα φύλλο διπλωμένο στη μέση.

Το βουτυρώνουμε ελαφρά και επαναλαμβάνουμε ακόμα μία στρώση τυριών και ζαμπόν. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Στο τέλος, βάζουμε πάλι δύο φύλλα διπλωμένα στη μέση, όπως κάναμε στη βάση. Χαράζουμε την τυρόπιτά μας και την περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ