ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ποιος είπε πως το σουβλάκι είναι βαρύ και παχυντικό; Υπάρχουν πανεύκολοι τρόποι να κατεβάσουμε τις θερμίδες και να «ανεβάσουμε» την γευστική απόλαυση με μία συνταγή γεμάτη άρωμα και επιρροές από την Ασιατική κουζίνα!

Καλαμάκι, τζατζικάκι και πιτούλα; Εντάξει… Το παλιό είναι αλλιώς, όπως λέει και η παροιμία, αλλά το νέο είναι ωραίο! Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να απολαύσουμε ένα σουβλάκι και ένας από αυτούς είναι τόσο «παιχνιδιάρικος», ελαφρύς και υγιεινός, που σύντομα θα γίνει αγαπημένη σας επιλογή ακόμα και αν δεν βρίσκεστε σε κάποιο πρόγραμμα διατροφής.

2266306196-3

Λαχταριστές μπουκίτσες κοτόπουλου μαριναρισμένες σε σόγια και τζίντζερ και περασμένες σε καλαμάκι, είναι η ασιατική εκδοχή στο σουβλάκι που γνωρίζουμε και αγαπάμε!
Προσθέτοντας την ελληνική πινελιά ενός ελαφριού τζατζικιού, με δροσιστικό άνηθο και χρησιμοποιώντας τραγανές καρδιές φρέσκου μαρουλιού για το τύλιγμα, αντί για πίτα, έχουμε ένα γευστικό αποτέλεσμα πολύ οικείο και πολύ «προκλητικό» ταυτόχρονα!

2266306196-3-12

Είναι τόσο εύκολο και γρήγορο που θα σας ξετρελάνει! Ακόμα και οι φίλοι σας ή τα παιδιά σας θα το απολαύσουν χωρίς να τους φανεί περίεργο ή «εξωτικό» και σίγουρα είναι ένας τρόπος να απολαμβάνετε το σουβλάκι αλλιώς…

clipboard

Μερίδες: 4 -5 (8 – 10 καλαμάκια)
Χρόνος ψησίματος: 8 – 10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά + 30 για το μαρινάρισμα

Υλικά

Για τα καλαμάκια κοτόπουλο

4 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε μπουκιές
½ κούπα σόγια σος
2 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ κ.γλ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
8 – 10 ξύλινα καλαμάκια

Για το τζατζίκι

½ κούπα γιαούρτι στραγγιστό
¼ κούπας ψιλοκομμένο αγγούρι (στραγγισμένο από τα υγρά του)
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
¼ κ.γλ. αλάτι
¼ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. ξίδι

Για το τύλιγμα

8 -10 φύλλα φύλλα μαρουλιού (τα εσωτερικά)
Λεπτές φέτες από αγγούρι
Σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την σόγια, το τζίντζερ, το ελαιόλαδο και το πιπέρι και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε με διάφανή μεμβράνη και το αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.

clipboard2

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ψιλοκομμένο αγγούρι, τον άνηθο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι. Τοποθετούμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.

clipboard3

Περνάμε τις μπουκιές κοτόπουλο στα καλαμάκια, και τα ψήνουμε στο γκριλ ή σε σχαροτήγανο για 3 – 4 λεπτά το πολύ από κάθε πλευρά.

2266306196-3-10

Τοποθετούμε σε κάθε φύλλο μαρουλιού ένα καλαμάκι και 1 -2 κ.γλ. τζατζίκι. Γαρνίρουμε με 3 – 4 φέτες αγγούρι και αν το επιθυμούμε, σουσάμι.

2266306196-3-11

Συμβουλές

Μπορούμε να προσθέσουμε και κυβάκια ντομάτας, χωρίς τους σπόρους.
Το ίδιο πιάτο μπορούμε να το σερβίρουμε σαν κυρίως αλλά και σαν ορεκτικό σε ένα μπουφέ.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γαρίδες ή χοιρινό ή και λαχανικά ψητά για τα καλαμάκια μας.
Αν θέλουμε να κάνουμε μία ακόμα πιο fusion εκδοχή, μπορούμε να προσθέσουμε μαζί με το τζατζίκι μία κουταλιά σπιτικού guacamole ή να κάνουμε την μαρινάδα ακόμα πιο πικάντικη προσθέτοντας μία πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη στο μίγμα σόγιας.
Καλή σας απόλαυση!

2266306196-1


Διαβάστε επίσης στο mediafree.gr:
Φιλέτο ψητού σολομού με λαχανικά σε μαρινάδα lime- Για δυνατή καρδιά που χτυπάει ευτυχισμένη!

 

Διαβάστε επίσης στο mediafree.gr:
Σουηδικά κεφτεδάκια σε λαχταριστή σάλτσα – Γεύση από το χειμώνα του Βορρά

 

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ… ΕΔΩ


shared

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ