ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η υγιεινή διαστροφή δεν ακουγόταν παλιά τόσο νόστιμη! Επιστήμονες εμπλουτίσαν παγωτό με πολυφαινόλες που βελτιώνουν τη ροή αίματος και μειώνουν την την φθορά των καρδιακών κυττάρων.

Σκεφτείτε ως μέτρο πρόληψης σοβαρών ασθενειών που οδηγούν σε καρδιακά επεισόδια και εγκεφαλικά να σας πρότεινε ο γιατρός σας να καταναλώνετε περισσότερα παγωτά. Κι όμως, αυτό μπορεί να γίνει σύντομα μία συνήθεια που θα σας βοηθά να μείνετε υγιείς και να καταπολεμάτε την κυτταρική φθορά.

eating-a-pint-of-ice-cream

Επιστήμονες δημιούργησαν παγωτό το οποίο εμπλουτίσαν με μίγμα φυτικών πολυφαινόλων, γνωστών για την αντιοξειδωτική τους δράση. Μεταξύ άλλων οι πολυφαινόλες βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς, καθαρίζοντας τα αγγεία και βοηθώντας την καλή ροή αίματος.
Πολυφαινόλες βρίσκουμε σε αρκετά τρόφιμα και ποτά τα οποία όταν καταναλώνονται με σύνεση μπορούν να αποδειχθούν ευεργετικά για την καρδία Γνωστότερα είναι το κόκκινο κρασί, η μαύρη σοκολάτα, αλλά και διάφορα φρούτα, λαχανικά και καρποί.

pagoto

Η ιδέα να παραχθεί ένα παγωτό πλούσιο σε πολυφαινόλες, προέκυψε όταν οι ερευνητές αναζητούσαν ένα τρόφιμο που θα είναι πιο ελκυστικό στους καταναλωτές, σε συνδυασμό με στοιχεία που αποδεικνύουν πως οι ουσίες αυτές συντηρούνται καλύτερα και περισσότερο σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ρώμης έδωσαν σε 14 εθελοντές παγωτό με μεγάλες ποσότητες σκόνης κακάο, εκχύλισμα φουντουκιού και πράσινου τσαγιού. Μετά την κατανάλωση του, η ομάδα των εθελοντών παρουσίαζε καλύτερη φυσική κατάσταση σε σύγκριση με την κατανάλωση κανονικού παγωτού.

the-9-most-popular-ice-cream-parlour-in-india

Δυστυχώς το super αντιοξειδωτικό παγωτό δεν θα αρκούσε από μόνο του για να ισορροπήσει τα αρνητικά μίας φτωχής ή κακής διατροφής. Αν καταφέρουν να ανακαλύψουν και τρόφιμα που καίνε θερμίδες αντί να προσθέτουν, θα λέγαμε πως το 2017 ξεκίνησε με ευχάριστες ιατρικές ειδήσεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ