ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Το σεξ, εκτός από την απόλαυση που προσφέρει, έχει και μερικά αδιαμφισβήτητα οφέλη στην υγεία και το σώμα, ακόμα και στην διαχείριση της καθημερινής ζωής. Στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σε πρόσφατη έρευνα, το αποδεικνύουν!

Η ευτυχία, η υγεία και η ευεξία έχουν άμεσα συνδεθεί με την καλή σεξουαλική ζωή τα τελευταία χρόνια. Όλο και πιο συχνά ανακαλύπτονται νέα στοιχεία που δείχνουν πως το σεξ είναι απαραίτητο και έχει μακροχρόνια οφελη στον οργανισμό, αντίστοιχα με αυτά της υγιεινής ζωής.

p1bimeo7603p41rubo3gl6ojvf3

Πρόσφατη έρευνα έκανε λόγο ακόμα και για καλύτερες επιδόσεις στον επαγγελματικό τομέα για τα άτομα που κάνουν συχνά ή ακόμα καλύτερα, καθημερινά σεξ. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Academy of Management Journal και συνέδεε την παραγωγή ορμονών που σχετίζονται με το σεξ, με την επαγγελματική απόδοση και ανέλιξη.
Κατά τη διάρκεια του σεξ το σώμα παράγει ενδορφίνες που ενεργοποιούν τα σημεία απόλαυσης του εγκεφάλου και δημιουργούν αίσθηση ευτυχίας. Η αίσθηση παραμένει και την επόμενη μέρα χαρίζοντας ενέργεια και καλύτερη διάθεση για δουλειά.
Κατ’ επέκταση σύμφωνα με την μελέτη, ο εργαζόμενος αποδίδει καλύτερα, αυξάνει την παραγωγικότητα και την συγκέντρωσή του και έχει περισσότερες πιθανότητες για επαγγελματική ανέλιξη, καθώς εστιάζει στα θετικά στοιχεία της δουλειάς λόγω της καλής διάθεσης.

10-9chb83

Οι επιστήμονες κατέληξαν πως τα οφέλη του καθημερινού σεξ είναι αντίστοιχα με αυτά της υγιεινής διατροφής και της άσκησης. Ο επικεφαλής της έρευνας Keith Leavitt, είπε πως το σεξ πρέπει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας οποιουδήποτε επιθυμεί να έχει καλύτερη ζωή.

«Πριν 20 χρόνια, η μέτρηση βημάτων και λήψης θερμίδων φάνταζε περίεργη ή εμμονική. Για αύξηση της ευεξίας, (το καθημερινό σεξ) είναι κάτι που θα πρέπει να αναλογιστούμε σοβαρά».

Οι ενδορφίνες που μέχρι τώρα συνδέονταν με την συχνή άσκηση, φέρονται να παίζουν ρόλο σε κάθε σημαντική πτυχή της ζωής και την διαχείριση της καθημερινότητας.

2016-08-02-09-32-45

Απομακρύνοντας σημαντικά την πιθανότητα κατάθλιψης, δείχνουν να εξουδετερώνουν το άγχος και να βοηθούν στην πρόληψη σοβαρών προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με αυτό.
Καλή ψυχική υγεία συνεπάγεται περισσότερη ισορροπία, αυτοσυγκέντρωση και σημαντικά λιγότερη διάθεση για αυτολύπηση και γκρίνια. Στην εργασία, αυτοί οι παράγοντες είναι σημαντικοί για αυξημένη απόδοση, δέσμευση με το αντικείμενο, αλλά και λιγότερες προστριβές στον εργασιακό χώρο.
Επιπλέον τα άτομα που επενδύουν στην καλή σεξουαλική ζωή, τείνουν να έχουν περισσότερη αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση και να αισθάνονται πως ζουν μία πλήρη ζωή.

527819759_xs

Η καθημερινότητα λένε πως σκοτώνει τον έρωτα, αλλά η αλήθεια είναι πως η επιλογή είναι στο χέρι του καθενός. Στην μεγαλύτερη εικόνα των πραγμάτων όλα συνδέονται, ακόμα και αυτά που φαινομενικά δεν έχουν σχέση. Και η επιστήμη μόλις το απέδειξε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ