ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Όταν ακούει κανείς για την Ήπειρο το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό είναι πανέμορφα χωριά αρμονικά δεμένα με τη φύση και οι πίτες.
Οι Γιαννιώτες έχουν μεγάλη παράδοση τόσο στην αρτοποιεία όσο και στις πίτες.

Α

ν δεν έχετε δοκιμάσει Κασόπιτα (ή ζυμαρόπιτα) δεν ξέρετε τι χάνετε!
Ειδικά απο τα χέρια μιας Γιαννιώτισσας νοικοκυράς που θα έχει εξασφαλίσει τα καλύτερα αλεύρια, θα τα αναπιάσει με τη  βάση όσα έχει μάθει απο τους προγόνους της και θα την ψήσει σε ξυλόφουρνο.

Αλλά επειδή δεν είμαστε όλοι κοντά στην Ήπειρο, η συνταγή που σας παρουσιάζουμε σήμερα, θα ικανοποιούσε ακόμη και μια Γιαννιώτισσα!

Υλικά

• ½ φέτα
• 400 γραμ. γιαούρτι
• 3 κουταλιές μυζήθρα μαλακή
• 350 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 4 αβγά
• 250 γραμ. νερό
• 3 κουταλιές λάδι ή βούτυρο
• Αλάτι – πιπέρι
• 100 γραμ βούτυρο φρέσκο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φέτα, τη μυζήθρα, το αλεύρι, το βούτυρο, το γιαούρτι, και το αλεύρι. Αφού έχουμε χτυπήσει τα αυγά τα ρίχνουμε και αυτά και ανακατεύουμε, ρίχνοντας παράλληλα το νερό. Το αποτέλεσμα που θέλουμε είναι ένας χυλός τον οποίο ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C μέχρι να ροδίσει. Μπορούμε να φτιάξουμε την κασόπιτα και στο τηγάνι.

Tips

• Μπορείτε να αντικαταστήσετε το νερό με γάλα ή αν θέλετε ακόμη πιο έντονη γεύση με ξυνόγαλα
 Αν αποφασίσετε να την κάνετε στο τηγάνι, βουτυρώστε το και αφού ρίξετε μικρή ποσότητα μείγματος ρυθμίστε την φωτιά σε μέτρια ένταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ