ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η
Μαμαλίγκα είναι μια παραδοσιακή πίτα που την συναντάμε τόσο στη Ρούμελη και τη Θεσσαλία όσο και την Ήπειρο. Είναι εύκολη αφού δεν χρειάζεται να ανοίξετε φίλο, αλλά και οικονομική!
Η συγκεκριμένη συνταγή προέρχεται από την 94χρονη γιαγιά συνεργάτη του mediafree.gr η οποία μένει σε χωριό του νομού Φθιώτιδας ανάμεσα στη Λαμία και το Καρπενήσι.
Τα υλικά είναι για ταψί 32 εκατοστών.
ΥΛΙΚΑ:
400 γραμ. Κολοκυθάκια
400 γραμ Φέτα
400 γραμ Ανθότυρο
400 γραμ. Φαρινάπ
1 κούπα ελαιόλαδο
Βούτυρο για το ταψί
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη. Τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους αφού πρώτα τα αλατίσουμε.
14642962_931736690263567_1941956207_n-2Τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε σε ένα σκεύος μαζί με τα τυριά, το ελαιόλαδο και το αλεύρι. Το αποτέλεσμα που θέλουμε είναι ένας σχετικά σφικτός χυλός. Βουτυρώνουμε το ταψί πριν αδειάσουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180°C για 50 – 60 λεπτά.
Αν διαθέτετε ξυλόφουρνο η πίτα παίρνει μια έξτρα νοστιμιά. Εκεί οι χρόνοι ψησίματος είναι ανάλογοι της φωτιάς που έχουμε.
Καλή σας όρεξη!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ