ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Βροχή, κρύο, χιόνια… Ο χειμώνας στήνει σιγά-σιγά το λευκό σκηνικό του και ψάχνουμε αυτά που μας τονώνουν. Στην δύσκολη ερώτηση τι θα ζεστάνει σώμα και πνεύμα, συστήνουμε μία αγαπημένη σουπίτσα που μας θυμίζει γιατί αγαπάμε το κρύο!

Η αλήθεια είναι πως χειμώνας και σούπες πάνε πακέτο! Τίποτα δεν μπορεί να δράσει πιο αποτελεσματικά και πιο γρήγορα, την ώρα που που γυρνάμε στην θαλπωρή του σπιτιού μετά από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά.

unnamed

Η σούπα μανιταριών ανήκει σίγουρα σε αυτό που λέμε comfort food. Δεν είναι μόνο η κρεμώδης υφή της και η πλούσια γεύση, αλλά και η τονωτική της δράση από την ενέργεια της γης που συγκεντρώνεται στα φρέσκα υλικά των κρύων εποχών του χρόνου.
Η μανιταρόσουπα είναι σίγουρα η γεύση του χειμώνα και είναι η καλύτερη γεύση να απολαύσεις, σε μία μέρα που η βροχή ή το χιόνι, μας κρατάνε μέσα στο ζεστό μας σπίτι.

clipboard

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος βρασίματος: 15 λεπτά
Μερίδες: 6

Υλικά

250 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
250 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε λεπτές φέτες
3 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κοτσάνια σέλερι κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ βούτυρο
¼ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κούπες ζωμό κοτόπουλου
½ κούπα κρέμα γάλακτος light
½ κ.γλ. ξερό θυμάρι
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις μπουκιές κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

aid217984-728px-make-sauteed-chicken-step-91

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το δενδρολίβανο και «σβήνουμε» με τον ζωμό κοτόπουλο. Αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το θυμάρι. Συνεχίζουμε το ελαφρύ ανακάτεμα για 1 περίπου λεπτό.

clipboard012

Χωρίς να κατεβάσουμε τα λαχανικά από την φωτιά προσθέτουμε το αλεύρι βροχηδόν, ανακατεύοντας διαρκώς για να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα ζωμού και κοτόπουλου και συνεχίζουμε για 4-5 λεπτά το ανακάτεμα, μέχρι να πήξει ελαφρά η σούπα.
Ρίχνουμε στην σούπα την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσουν όλα τα υλικά μαζί για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνει αρκετά κρεμώδης. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

img_6592edit2

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστή ακόμα με φρέσκο μαϊντανό.

Συμβουλές

Αν η σούπα μας φανεί περισσότερο πηχτή απ’ όσο θα θέλαμε, αραιώνουμε ελαφριά με λίγη κρέμα γάλακτος, μέχρι να πετύχουμε την υφή που επιθυμούμε.
Μπορούμε να σερβίρουμε την ζεστή σούπα με φέτες φρυγανισμένου ψωμιού με τυρί λιωμένο. Ταιριάζει πολύ καλά το ροκφόρ, γιατί η όξινη γεύση του έρχεται σε αντίθεση με την γλυκιά γεύση της σούπας.
Καλή απόλαυση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ MEDIAFREE.GR:
Σουηδικά κεφτεδάκια σε λαχταριστή σάλτσα – Γεύση από το χειμώνα του Βορρά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ MEDIAFREE.GR:
Μανιτάρια γεμιστά με μπέικον και τυρί! Έτσι για μπίρα και κουβεντούλα…

 

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ… ΕΔΩ


 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ