ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Εδώ και λίγες ημέρες κάνουν τις οικογενειακές τους διακοπές στην Ελλάδα ο Will Smith, η γυναίκα του Jada Pinkett και η 16χρονη κόρη τους Willow. Οι ημέρες ξεκούρασης της έφηβης Willow όμως μετατράπηκαν σε κανονική εκστρατεία «καθαρίστε της ακτές της Μεσογείου»!

Οι πρώτες εικόνες των καλοκαιρινών διακοπών που ανέβασε η 16χρονη Willow στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, έδειχναν την ανυπομονησία της να φτάσει στην Ελλάδα , τραβώντας φωτογραφίες ακόμα και από το αεροπλάνο.

<☁️🌈☁️>

A post shared by ≠GWEELOS≠ (@willowsmith) on

Τις επόμενες μέρες οι εικόνες της Willow να κάνει βουτιές στα καταγάλανα νερά του Βόρειου Ιόνιου συγκέντρωσαν χιλιάδες σχόλια και likes, που την παρότρυναν να ανακαλύψει τις ομορφιές και άλλων ελληνικών νησιών όπως της Ζακύνθού.

<explore – experience – create – relate>

A post shared by ≠GWEELOS≠ (@willowsmith) on

<>

A post shared by ≠GWEELOS≠ (@willowsmith) on

<>

A post shared by ≠GWEELOS≠ (@willowsmith) on

💙<Mermaid Chill-spots>💙

A post shared by ≠GWEELOS≠ (@willowsmith) on

This is not an optical illusion / this is <scary> #daddylonglegs

A post shared by ≠GWEELOS≠ (@willowsmith) on

Η χθεσινή της φωτογραφία ωστόσο ήταν εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες. Η Willow και η μητέρα της θυσίασαν μία μέρα από τις καλοκαιρινές τους διακοπές για να καθαρίσουν παραλίες από τα σκουπίδια που είχαν συσσωρευτεί.

Being so far away from what I perceive as a polluted metropolis, I couldn't stand seeing these beautiful beaches in Greece littered with trash. I saw seagulls, dead on their backs from choking on tiny slivers of plastic and other non-biodegradable materials; They even die from eating fish who have ingested these particle-size slivers. 4 beautiful humans accompanied my mom and I in gathering 22 trash bags full of plastics and urban debris off of 3 small beaches in Antípaxos, Greece. When we see these things on our TV's or phones it seems far away for some reason; But when it's right in front of you I feel as though it is humanities responsibility to do as much as we can (in the moment and long-term) no matter how small the action is. As we all start to do our part, we gradually make a difference. Hopefully today we were able to elongate and preserve the beauty & existence of the local sea life.

A post shared by ≠GWEELOS≠ (@willowsmith) on

Στην προσπάθειά τους βρήκαν πολύτιμη βοήθεια από 4 άνδρες και κατάφεραν να μαζέψουν συνολικά 22 μαύρες σακούλες με σκουπίδια! Η ανάρτηση της στο Instagram είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τις ευθύνες που αναλογούν σε όλους μας:

«Βρισκόμενη τόσο μακριά από αυτό που θεωρώ μία μολυσμένη μητρόπολη, δεν μπορούσα να βλέπω αυτές τις πανέμορφες παραλίες της Ελλάδας γεμάτες με σκουπίδια. Είδα γλάρους νεκρούς, πνιγμένους από μικρά κομμάτια πλαστικών και άλλα μη βιοδιασπώμενα υλικά. Πεθαίνουν ακόμα τρώγοντας ψάρια που έχουν καταπιεί αυτά τα μικροσκοπικά πλαστικά. 4 υπέροχοι άνθρωποι , μαζί με την μητέρα μου και εμένα, μαζέψαμε 22 σακούλες σκουπιδιών γεμάτες από πλαστικά και αστικά σκουπίδια από τρεις μικρές παραλίες στους Αντίπαξους. Όταν βλέπουμε αυτές τις εικόνες στην τηλεόραση ή τα κινητά μας, μας φαίνονται τόσο μακρινές για κάποιο λόγο. Αλλά όταν είναι μπροστά μας, πιστεύω είναι ανθρώπινη υποχρέωση να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε (εκείνη τη στιγμή και μακροπρόθεσμα) όσο μικρή και αν είναι η πράξη αυτή. Αν όλοι κάνουμε αυτό που μας αναλογεί, σταδιακά θα κάνουμε τη διαφορά. Ελπίζω σήμερα να καταφέραμε να επιμηκύνουμε και να διατηρήσουμε την ομορφιά και την ύπαρξη της τοπικής θαλάσσιας ζωής».

Η ανάρτηση της Willow Smith συγκέντρωσε την προσοχή πολλών Ελλήνων χρηστών που σχολιάζουν την κακή συμπεριφορά και την έλλειψη παιδείας μας, που οδηγεί σε αυτά τα φαινόμενα, αν και στον προσωπικό μας χώρο δεν τις αναπαράγουμε.

clipboard01

Πολλοί ευχαρίστησαν όπως ήταν φυσιολογικό την οικογένεια για την κίνησή της και το παράδειγμα που έδωσε, ενώ κάποιος σχολίασε πως δεν έχει κανέναν εκατομμυριούχο Έλληνα να κάνει κάτι ανάλογο.

image

Η οικογένεια Smith έφτασε στην Ελλάδα με αεροπλάνο και επιβιβάστηκε σε υπερπολυτελή θαλαμηγό. Μετά από μία σύντομη στάση στην Κέρκυρα, για φαγητό σε γνωστό εστιατόριο πίσω από το Λιστόν, επισκέφτηκαν τους Αντίπαξους όπου και κινούνται, συνεχίζοντας τις διακοπές τους στην χώρα μας.

katsaros_smith-696x407


 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ