ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, το κανάλι με βάζει μία νέα διάσταση στη διαδικασία χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

Ο τηλεοπτικός σταθμός έκανε λόγο για αλλοίωση των στοιχείων, καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσίασε στο κεντρικό του δελτίο απόψε, παρά το γεγονός ότι ο Ιβάν Σαββίδης, μετά την προσφορά των 61,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση άδειας, έκανε μηδενική προσφορά, στη συνέχεια, μένοντας στο ίδιο τίμημα, η επιτροπή για τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών αποδέχθηκε ως έγκυρη προσφορά τα 61,6 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το ποσό που προσέφερε ο επιχειρηματίας κατά 100.000 ευρώ.

Ακόμα και το ποσό αυτό, ωστόσο, αν και φέρει τις υπογραφές των πέντε μελών της επιτροπής και θεωρείται έγκυρο, κατεβαίνει κατόπιν στα 61,5 εκατ. ευρώ -γεγονός που, κατά τον ALPHA, κινεί σοβαρές υποψίες ότι ο κ. Σαββίδης υπέβαλε δύο μηδενικές προσφορές.

Δημοσιογράφος του Alpha συνομίλησε σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής, κ. Χρήστο Δουληγέρη, ο οποίος ωστόσο απέφυγε να απαντήσει με σαφήνεια. Στα διαδοχικά ερωτήματα του ρεπόρτερ, ο κ. Δουληγέρης αρχικά παραπέμπει στη διακήρυξη της επιτροπής και στη συνέχεια αναγνωρίζει ως τελική προσφορά του κ. Σαββίδη τα 61,5 εκατ. ευρώ. Δεν απάντησε, όμως, στο ερώτημα γιατί προηγουμένως είχε χαρακτηρίσει, με την υπογραφή του, έγκυρη την προσφορά των 61,6 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με τον Alpha, φαίνεται ότι ουδείς στην επιτροπή γνώριζε πώς και γιατί η προσφορά του κ. Σαββίδη έγινε «ασανσέρ», ενώ ο κ. Δουληγέρης παρέπεμψε τους ενδιαφερόμενους να κάνουν ένσταση και δήλωνε ότι «αναλαμβάνει την ευθύνη» τόσο για την υπόθεση αυτή, όσο και για το βοσκοτόπι Καλογρίτσα…

Το βίντεο με τις δηλώσεις Δουληγέρη στο δελτίο του Alpha


Για τυπογραφικό σφάλμα στη διαφορά των ποσών, κάνει λόγο η κυβέρνηση

Ανακοίνωση εξέδωσε λίγη ώρα μετά την παρουσίαση του θέματος στον Alpha, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, επισημαίνοντας πως «Η μιντιακή τρομοκρατία δεν θα περάσει». Η επιστολή προς τα Μέσα αναφέρει τα εξής:

«Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης παραπληροφόρησης για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, μεταδόθηκε από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα συμφερόντων του κ. Κοντομηνά, ότι σκοπίμως παραποιήθηκε το πρακτικό της δημοπρασίας, στο οποίο αναφέρεται το ποσό της τελευταίας προσφοράς του πρώτου επιλαχόντα (DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED), κατά τη διαδικασία κατακύρωσης της 4ης άδειας.

Πρόκειται για μια ακόμη άθλια προσπάθεια εξαπάτησης της κοινής γνώμης. Προς αποκατάσταση της αλήθειας σημειώνουμε τα εξής: Ενώ η τελευταία έγκυρη προσφορά της εταιρείας «DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED», στην ολοκλήρωση του Σταδίου 1 της 4ης φάσης, ανήλθε στο ποσό των 61.500.000 €, λόγω τυπογραφικού σφάλματος, μεταφέρθηκε σε δύο σημεία του πρακτικού το ποσό των 61.600.000 €,  ενώ η ορθή αποτύπωση της προσφοράς, δηλαδή το ποσό των 61.500.000 €, προκύπτει τόσο από το ηλεκτρονικό σύστημα, όσο και από τις υπογεγραμμένες έντυπες προσφορές της εταιρείας, που τηρούνται στο αρχείο της ΓΓΕΕ και ρητά αναγράφεται στον τελικό πίνακα επιλαχόντων» σημειώνει η ΓΓ Ενημέρωσης.

«Η αναγόρευση ενός οφθαλμοφανώς τυπογραφικού σφάλματος σε υποτιθέμενη προσπάθεια παραποίησης του πρακτικού των αποτελεσμάτων της δημοπρασίας, εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο εκφοβισμού και άσκησης ψυχολογικής βίας στους δημόσιους λειτουργούς, μέλη της Επιτροπής του Διαγωνισμού,  με στόχο να πληγεί το κύρος του διαγωνισμού και να επωφεληθούν αθέμιτα όσοι υποψήφιοι δεν κατόρθωσαν να ανακηρυχθούν υπερθεματιστές.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές και υπενθυμίζουμε ότι η προκήρυξη 1/2016,  στον όρο  3.3.2 εδάφιο (δ), προβλέπει την κύρωση του αποκλεισμού και την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής συμμετοχής στο διαγωνισμό σε περίπτωση «απόπειρας επηρεασμού των μελών της Επιτροπής Διεξαγωγής του Διαγωνισμού, ως προς τη λήψη αποφάσεων αναφορικά με τη δημοπρασία», καταλήγει η ΓΓ Ενημέρωσης, ανοίγοντας έτσι, νέο γύρο αντιπαραθέσεων μεταξύ καναλαρχών – κυβέρνησης, στο ήδη θολό τηλεοπτικό τοπίο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ